DIN TRANSILVANIA

Două municipii importante vor să facă parte din Alianţa Vestului

Primarii din oraşele Alba-Iulia şi Reşiţa au declarat că vor să intre în alianţa iniţiată de primăriile Cluj-Napoca, Timişoara, Arad şi Oradea.

Primarul Mircea Hava a declarat la postul de televiziune B1, că este încântat de demersul colegilor săi şi că va face demersuri pentru a se alătura demersurilor pentru ca Alba-Iulia să aibă acces mai uşor la proiectele importante de infrastructură.

De asemenea, primarul din Reșița, Ioan Popa, a declarat că intenționează să facă demersurile necesare pentru ca orașul pe care îl conduce să se alăture celor patru orașe care vor forma Alianța Vestului (Oradea, Timișoara, Cluj-Napoca, Arad).

Edilul din Reșița spune că cele patru orașe sunt un exemplu pentru România și au demonstrat că se poate face performanță.

„Reşiţa e gata să se alăture oricărei alianţe create de municipii din zona Transilvania, din zona Banat, creată de municipii de genul celor patru pentru că aceste administraţii au demonstrat că fac performanţă. Eu, cel puţin, sun de foarte multe ori la Oradea şi la Arad şi primesc răspunsuri concrete şi corecte. Când s-au întâlnit prima dată cei patru primari, în urmă cu aproape două luni, când s-a devoalat intenţia, la Conferinţa Urban Talk, am spus de atunci că vreau să ne alăturăm”, a declarat primarul reşiţean, potrivit Adevărul.