ACTUALITATE

Dragnea a dat primarilor bani cu o mână şi a luat cu trei. Primarii marilor oraşe: Se apropie dezastrul

Primarii marilor oraşe au plecat şi mai nemulţumiţi după ce Liviu Dragnea a dat asigurări că bugetele comunităţilor locale va fi cel mai mare din istorie. În fapt, Liviu Dragnea a dat cu o mână şi a luat cu trei. Astfel, primăriile vor primii o cotă mai mare din impozite, însă vor prelua cheltuielile cu asistenţa socială, care sunt şi mai mare decât banii primiţi. Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a precizat că se apropie dezastrul, fiindcă numărul persoanelor cu handicat şi al însoţitorilor lor s-a dublat în ultimii doi ani, iar comunităţile locale dau faliment în proporţie foarte mare.

Primarii, în cor: Nu suntem nişte fraieri. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că Bucureştiul pierde aproximativ 80 milioane de euro.

O delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România a ajuns la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă pe tema proiectului legii bugetului pe 2019.

Din delegaţie au făcut parte preşedintele AMR, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.