DIN TRANSILVANIA

Dragonii Transilvani au desfășurat, alături de militari cehi, un exercițiu tactic complex în Masivul Vlădeasa

La cabana de instrucție de la Stâna de Vale s-a desfășurat, în perioada 2-8 februarie 2020, exercițiul ,,Transylvanian Dragons 20”, la care au participat cercetașii din Batalionul 811 Intanterie ,,Dej” dar și cei din Batalionul 71 Mecanizat ,,Siberian” din Cehia.

,,Astfel, timp de o săptămână, militarii celor două națiuni au executat activități de instrucție pe schiuri, instrucție tactică, instrucție sanitară și tehnici de supraviețuire în teren muntos, în condiții de izolare, pe timp de iarnă.

Provocarea cea mai mare a constat în desfășurarea unui exercițiu tactic complex care a inclus executarea unui marș pe schiuri, în situație tactică, pe distanța de douăzeci de kilometri, urmat de stabilirea unui loc de rămânere peste noapte, ceea ce a presuspus construirea de adăposturi improvizate, procurarea și prepararea hranei în condiții de izolare.

Obiectivul principal al exercițiului l-a constituit instruirea militarilor ambelor națiuni pentru executarea în comun a misiunilor primite, armonizarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor și realizarea coeziunii între militari, obiectiv îndeplinit în totalitate” se arată pe pagina de Facebook a Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”.

Militarii Batalionul 811 Infanterie ,,Dej”, cunoscuți și sub numele de ,,Dragonii Transilvani”, s-au remarcat prin profesionalism cu ocazia misiunilor executate în teatrele de operații. În acest an, la 1 martie, acest batalion va împlini 25 de ani de la înființare.

Sursă foto:https://www.facebook.com/Brigada-81-Mecanizat%C4%83-General-Grigore-B%C4%83lan

 

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, zăpadă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, copac, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, zăpadă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber şi natură