LIFESTYLE

Dragonii transilvani, instrucție montană printre nămeți și căprioare. Album foto

Militarii Batalionului 811 Infanterie Dej, cunoscuți și sub numele de ,,Dragonii Transilvani”, nume sub care activează în misiunile din teatrele de operații, au desfășurat, în această săptămână, o tabăra de instrucție montană la Colibița. Instrucția ,,dragonilor” s-a desfășurat în cadrul pitoresc al stațiunii Colibița ( situată în Munții Călimani, pe malul lacului de acumulare Colibița),  în compania câtorva căprioare surprinse de aparatul fotografului militar.

,,Sub comanda comandantului de batalion, subunitățile și personalul din statul major al Batalionului 811 Infanterie “Dej”, au desfășurat un program de instruire complex din care nu au lipsit perfecționarea deprinderilor privind lupta în teren muntos împădurit, exerciții de instruire pe schiuri, practicarea și exersarea modului de acordare a primului ajutor pe câmpul de luptă.

O importanță deosebită a fost acordată însușirii de către toți participanții a temelor de topografie militară, cât și cele specifice traiului și supraviețuirii în zone montane. Momentele de adevărată încordare psihică și fizică au fost executarea de către întreg personalul participant la tabără a marșurilor în teren înzăpezit, pe distanțe cuprinse între 20 și 25 km. unde camaraderia și coeziunea militarilor au fost puse la încercare” se arată pe site-ul Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița care are în subordine Batalionul 811 Infanterie dislocat încă din anul înființării (1995) în garnizoana Dej. 

Batalionul 811 Infanterie este unul dintre cele două batalioane ale Brigăzii 81 Mecanizate (alături de Batalionul 812 Infanterie Bistrița) care desfășoară misiuni în teatrele de operații, fiind certificat, în anul 2005, ca forță la dispoziția NATO, prima de acest fel din Armata României. A fost prima unitate din Armata României care a participat la Misiunea ,,Antica Babilonia” (Irak, 2003). În cei peste 20 de existență, Dragonii Transilvani au participat la misiuni de menținere a păcii în Kosovo (BELUKROKOS 11), Irak (Antica Babilonia și Iraqi Freedon VII) și Afganistan (International Security Assistance Force- ISAF și „Resolute Support), ultima misiune fiind cea din august 2015-februarie 2016.

Sursă foto: Bal Lucian

Cristina Rusu

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: zăpadă, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, zăpadă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, zăpadă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, copac, zăpadă, câine, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, zăpadă, câine, în aer liber şi natură