LIFESTYLE

Duminică de Ianuarie în Pădurea Codrișor. FOTO

de Mihai Sărmășan

Pădurea Codrişor reprezintă una dintre cele mai frumoase zone ale oraşului Bistrița. Pădurea este situată foarte aproape de centrul oraşului, însă în lipsa unor proiecte care să repună în valoare zona, aşa cum era odată, este puţin vizitată.

În perioada interbelică, Pădurea Codrișor a fost amenajată ca pădure-parc. Zona de interes se află pe malul stâng al râului Bistrița, reprezentând dealul Codrișor (Schiferberg) , element identitar pentru municipiul Bistrița, cu valoare peisagistică, turistică și ambientală.

Pentru municipiul Bistrița a fost declarată zonă cu valoare peisagistică zona împădurită a dealului Codrișor, care face parte și din zona de protecție a centrului istoric al municipiului Bistrița.

Puţini turişti vizitează această zonă superbă a oraşului şi de altfel puţini bistriţeni îşi petrec timpul liber în zona restectivă. Iarna peisajele sunt minunate şi merită descoperite locuri pline de istorie. Saşii s-au aşezat în acest loc tocmai pentru frumuseţile şi pământul roditor din jurul Bistriţei. Valea Jelnei, Valea Budacului şi Pădurea Codrişor sunt frumuseţi naturale, care fac parte din patrimoniul oraşului.

sursa foto: Facebook Gavrilă Albert