POLITICĂ

După crima de la Mediaş, PMP cere demisia lui Tudorel Toader şi a lui Carmen Dan

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţine că în orice ţară normală în care s-ar întâmpla o grozăvie precum crima de la Mediaş, miniştrii responsabili şi-ar da demisia sau ar fi demişi. ” Tudorel Toader (prin Legea recursului compensatoriu) şi Carmen Dan (ministrul de Interne, şefă peste Poliţia aflată în blocaj) ar trebui să îşi dea demisia după crima de la Mediaş. Toată lumea de bună credinţă i-a spus lui Tudorel Toader că recursul compensatoriu va avea efecte majore în ceea ce priveşte ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului. Evident, acestuia nu i-a păsat şi şi-a pus în practică ideile greşite şi fixe. În ceea ce o priveşte pe Carmen Dan, lipsa de reacţie a Poliţiei naşte haos.

Miniştrii Justiţiei şi de Interne ar trebui să îi privească în ochi pe membrii familiei tânărului ucis la Mediaş şi să le explice cum e cu suprapopularea din penitenciare”, a declarat Eugen Tomac.

În opinia preşedintelui PMP, “Liviu Dragnea a transformat România într-o nouă Brazilie, în care atacuri violente sunt la ordinea zilei şi în care siguranţa cetăţeanului a devenit o poveste. România a devenit raiul infractorilor violenţi, iar siguranţa cetăţeanului a devenit o problemă acută”. Eugen Tomac a mai afirmat că PMP va susţine în Parlament orice iniţiativă legislativă care corectează efectele dramatice, catastrofale ale Legii recursului compensatoriu.