Featured, ACTUALITATE, ECONOMIC

E LUCREAZĂ PE TOATE TRONSOANELE CENTURII BEIUȘ

Lucrările de construcție a centurii ocolitoare a municipiului Beiuș, începute cu 3 luni de zile în urmă, se derulează pe toate tronsoanele acesteia, pe ambele maluri ale Crișului Negru.
Se decopertează terenul și se îmbunătățește stratul de fundare.
Lucrările complexe sunt la cele 5 structuri de beton: 2 viaducte peste Crișul Negru și 3 pasaje supraterane la intersecțiile cu drumurile din zonă. Peste 90% din cei 487 de piloți au fost deja forați. Pentru cei 28 care mai trebuie să fie forați se impune relocarea în prealabil a rețelelor de gaz pe un alt amplasament.
Se lucrează la structurile de beton ale podurilor și pasajelor, la fundații și elevații. Pe malul drept al Crișului Negru, dinspre Beiuș, lucrările sunt mai avansate.
Ilie Bolojan, președintele Consilliului Județean Bihor: Până acum au fost recepționate și decontate 12% din totalul lucrărilor. Conform contractului de execuție, lucrările ar trebui terminate în vara anului viitor. Ne propunem să le finalizăm în avans, 80 – 90% în cursul acestui an.
A fost nevoie sa găsim înțelegere la proprietarii de teren din zonă pentru a putea reloca o magistrală de gaz pe un amplasament ce nu era cuprins în culoarul de expropriere inițial, pentru a nu întârzia lucrările.
Le mulțumesc cetățenilor din Beiuș și Tărcaia pentru ajutorul acordat.
În lunile următoare, în zona limitrofă șantierului centurii, traficul greu va cunoaște o creștere semnificativă. Cantități mari de pământ, balastru și piatră trebuie transportate de-a lungul traseului centurii. Le cer anticipat scuze locuitorilor din zonă pentru inconveniențele și deranjul generat de aceste lucrări.
La finalul acestora însă, în primăvara anului viitor, tranzitarea municipiului Beiuș se va face fluent. De asemenea, accesul spre Tărcaia și Finiș va fi mult îmbunătățit.
PS. Toate angajamentele asumate în ultimele zile în dialogul cu cetățenii, inclusiv soluțiile pe care le-am stabilit azi în șantier, vor fi respectate.