OPINII

E nevoie de o continuă pedagogie anticomunistă!

Autor: Adrian Papahagi

,,Tinerilor care nu au trăit acele vremuri, trebuie să le spunem așa: Închipuiți-vă toate abuzurile de azi, deturnarea banului public, incapacitatea administrativă, violența represivă a jandarmilor, corupția sistemului, marginalizarea celor buni și promovarea sistematică a imbecililor, propaganda mincinoasă etc.

și eliminați:

alternativa politică, alegeri cât de cât libere, canalele de informare alternative, libertatea de a manifesta, libertatea de a părăsi țara, o brumă de societate civilă organizată, alianța cu lumea liberă (UE-SUA-NATO) etc.

Veți înțelege atunci ce sinistru era regimul comunist, ce sinistru ar fi un regim dominat de PSD, fără alternative. PSD e un PCR la fel de abuziv, dar limitat în capacitatea de a face răul.

Acum, înțelegeți că ticăloșii care denunță tot ce ne-a adus integrarea în NATO și UE doresc de fapt revenirea țării la un sistem totalitar, unde indezirabilii sunt arestați, exilați sau chiar uciși (ca în Rusia lui Putin). Nu e niciun dram de patriotism la aceste gunoaie plătite, ci doar munți de ură față de conaționalii lor liberi, față de cultura libertății, și în cele din urmă față de binele țării.”