OPINII

E timpul să confiscăm ce a mai rămas de confiscat. Inimile

Autor: Dan Ionescu

De la bun început vreau să spun că sunt convins că opoziția trebuie să confiște toate temele anti-PSD și toate acțiunile publice. Și când spun „să confiște” mă refer să le preia și să le transforme în acțiuni politice care depășesc cadrul discuțiilor în Piața Victoriei sau în Piața Obor.

PSD a confiscat justiția. Opoziția trebuie să confiște demonstrațiile. PSD a confiscat bugetul de stat și își hrănește rețeaua care subjugă România. Opoziția trebuie să confiște temele economice. PSD a confiscat bunul-simț și cinstea. Opoziția trebuie să confiște libertatea de expresie.

Sigur, nu vorbim de echipe de confiscare care vin cu dube negre în miez de noapte. Pentru că ideea de confiscare în sine este dubios depreciativă. Dar e nedrept să spui că partidele de opoziție au confiscat un miting hiperpolitizat la care îți dorești să vii ca la o bere cu prietenii. E prea mult să te revolți că liderii opoziției au fost în piață în timp ce din clădirea întunecată a Guvernului ești tratat cu dispreț și de acolo ți se confiscă prezentul și viitorul. Abia când vorbim de Guvern, de Dragnea, de Dăncilă și restul putem folosi verbul „a confisca“ la adevărata sa valoare.

Dacă e să vorbim de confiscare în sens simbolic, partidelor de opoziție trebuie să li se ceară imperativ să confiște demonstrațiile. Logica e simplă. Tot ce a făcut PSD nu poate fi reparat decât prin măsuri politice asumate de o forță politică responsabilă, pe care cetățenii trebuie să aibă cum să o tragă la răspundere. Uitați-vă în jurul vostru și spuneți-mi dacă vedeți pe altcineva mai capabil să răspundă cerinței sociale și care să fie conștient de ceea ce-i cere societatea decât cei care au venit să confiște demonstrațiile.

Restul e alint inutil și răsfăț fără rost. Nu e nimic perfect. Nici măcar opoziția. Dar dacă pui accentul pe calitatea ta de cetățean, cred că cel mai important lucru e să ai politicieni care să se simtă responsabilizați de către societate. Sunteți mulțumiți cum au răspuns în ultimii doi ani la cererile pieței Liviu Dragnea și PSD? Dacă da, sunteți liberi să îi votați. Dacă nu, căutați opoziția și pe cei care vă pot reprezenta. Fără alint și răsfăț inutil. Dacă refuzi politica, ea intră peste tine în casă. Au trecut vremurile în care nu conta cine conduce guvernul sau parlamentul.

PSD a confiscat sufletul acestei țări. Opoziția trebuie să confiște inimile cetățenilor dacă își dorește să elibereze România.

articol apărut pe platforma de comunicare a PLUS, stiriplus.ro