Echipa Colegiului Național ,,Andrei Mureșeanu” din Bistrița-Năsăud a câștigat etapa națională a concursului internațional ”Young People in European Forests – Tineri în Pădurile Europei”

Echipa Colegiului Național ,,Andrei Mureșeanu” din Bistrița-Năsăud a câștigat etapa națională a concursului internațional ”Young People in European Forests – Tineri în Pădurile Europei”, competiție găzduită în acest an de Parcul Național Călimani.

Pe locul secund s-a clasat echipa Colegiului Național ,,Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, -, iar pe locul al treilea reprezentanții Școlii Naționale de Gaz din Sibiu.

La etapa națională a concursului ”Young People in European Forests” au participat 15 echipe formate din câte 3 elevi, câștigătorii etapelor județene a competiției YPEF. Concurenții au susținut un test grilă, o probă în teren de recunoaștere a speciilor și o altă probă de creativitate, toate în limba engleză.

Echipa câștigătoare va reprezenta România la concursul internațional ”Young People in European Forests” ce se va desfășura în luna septembrie, în Lituania.

La ediția de anul trecut, găzduită de Ungaria, echipa României s-a clasat pe locul al doilea, la concursul YPEF participând echipe din 15 țări europene.

În România, ”Young People in European Forests” este organizat de Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Asociația ”Alutus”.

”Young People in European Forests” este cel mai important concurs interactiv de #EducațieForestieră din Europa, având ca obiectiv educarea tinerilor în privința gestionării durabile a pădurilor și conservării biodiversității. România a găzduit etapa internațională a YPEF în anul 2015.

Fotografia postată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.