DIN TRANSILVANIA

Echipamente medicale de înaltă performanță la Clinica de Cardiologie din Târgu-Mureș

de Mihai Sărmășan

Șefa Clinicii de Cardiologie din Târgu-Mureș, Prof.Univ.Dr. Theodora Benedek, anunță pe contul său de Facebook, achiziția de către Ministerul Sănătății prin programul Băncii Mondiale, a unor echipamente de înaltă performanță pentru unitatea medicală mureșeană.

,,La întâlnirea pe care am avut-o săptămâna trecută la sediul din București al Băncii Mondiale am aflat oficial, din datele Ministerului Sănătății, că Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor Cardiaci Critici din cadrul Secţiei Clinice Cardiologie din Târgu Mureș are cea mai mică rată de mortalitate din ţară, de 2,2 %, media pe ţară fiind 7,34%.

La sfârşitul săptămânii trecute, în dotarea USTACC au intrat noi echipamente de înaltă performanță, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale.

Un ecograf mobil portabil pentru adulţi, pentru anestezie şi terapie intensivă, 10 paturi standard de terapie intensivă, 3 module de infuzie ATI, 8 module de infuzie intermediar ATI, 6 seringi automate.

Până la sfârşitul acestui an, în cadrul USTACC vor mai fi instalate 7 monitoare standard de semne vitale cu multiparamentri, 3 monitoare avansate de semne vitale cu multiparamentri și 3 ventilatoare mecanice standard.”, a scris Theodora Benedek.