ACTUALITATE

Ediţia 2019 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, la final

Palatul Victoria a găzduit astăzi ceremonia de închidere a Programului Oficial de Internship al Guvernului României – ediţia 2019, eveniment la care au participat 200 de studenţi şi absolvenţi de studii superioare, care au urmat stagiul de practică în 55 de instituţii ale administraţiei publice centrale, în perioada 15 iulie – 13 septembrie 2019.

La ceremonie au participat viceprim-ministrul şi ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Vasile-Daniel Suciu, ministrul culturii şi identităţii naţionale şi ministrul educaţiei naţionale, interimar, Valer-Daniel Breaz, ministrul tineretului şi sportului, Constantin-Bogdan Matei, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, precum şi reprezentanţi ai administraţiei centrale.

Pe parcursul celor 45 de zile ale Programului, perioadă considerată vechime în muncă, sub atenta coordonare a îndrumătorilor, internii au avut posibilitatea de a-şi pune în practică cunoştinţele dobândite în anii de studiu şi de a-şi forma noi competenţe şi abilităţi practice.

Totodată, prin intermediul celor 66 de evenimente desfăşurate pe parcursul celor două luni, internii s-au familiarizat cu activitatea administraţiei publice, prin implicarea în procesul de elaborare al actelor normative, dar şi prin intermediul întâlnirilor organizate, în care au putut interacţiona direct cu înalţii oficiali ai statului român.

Astfel, tinerii au fost implicaţi într-o serie de evenimente comune, precum întâlniri cu diplomaţi acreditaţi la Bucureşti, cu reprezentanţi ai mediului asociativ, cu demnitari ai statului român şi cu o parte din miniştrii Guvernului României.

De asemenea, au avut ocazia să organizeze şi să participe la cursuri de formare şi simulări ale proceselor administrative, inclusiv pregătirea şi organizarea unei şedinţe de guvern, precum şi la competiţii sportive – Cupa Tinerilor Interni, eveniment organizat de Secretariatul General al Guvernului în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

La ceremonia de închidere Programului Oficial de Internship al Guvernului României, internii au primit diplome care atestă participarea şi îndeplinirea cu succes a îndatoririlor, precum şi implicarea activă în proiectele guvernamentale.
Cei 200 de absolvenţi ai ediţiei din acest an provin din 48 de universităţi de prestigiu din ţară şi din străinătate (Marea Britanie, Italia, Franţa, Danemarca, Olanda, Spania) fiind selectaţi din aproape 3000 de candidaţi.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în 2013, cu 25 de tineri care au efectuat stagii la nivelul structurilor din Palatul Victoria. În 2014, la Program au participat 150 de tineri şi 22 de instituţii ale administraţiei publice centrale. În 2018, după şase ediţii ale Programului de Internship, din reţeaua de alumni a acestuia făceau parte peste 980 de tineri, cărora li se vor alătura absolvenţii din acest an.

Biroul de presă al Guvernului