DIN TRANSILVANIA

Ediția din acest an a proiectului ,,Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici”, dedicată patrimoniului natural și cultural

Proiectul de educație non-formală ,,Ziua Bună!-Ziua Voluntarilor Mici”, implementat de Tășuleasa Social în colaborare cu organizația germană Johanniter-Unfall-Hilfe e.V, Coca-Cola HBC România, alte firme din mediul privat și susținut de inspectoratele școlare județene din Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj, continuă și în acest an. Ajuns la cea de-a cincea  ediție, acest proiect se adresează școlilor în care a poposit Camionul de Crăciun cu daruri din Germania și urmărește să conștientizeze rolul copiiilor și al profesorilor în viața comunității din care fac parte.

Ediția din acest an a proiectului va fi dedicată patrimoniului natural și cultural al fiecărei localități, după cum anunță Tășuleasa Social pe pagina de Facebook: ,,Anul acesta le-am propus școlilor partenere să ne îndreptăm atenția asupra patrimoniului natural și cultural al fiecărei localități. În acest sens, voluntarii Tășuleasa vor vizita peste 50 de școli și le vor vorbi elevilor despre cât de important este să aibă grijă de locurile deosebite, cele care îi fac mândri de comunitatea lor, precum: trasee turistice, monumente sau rezervații naturale, arii protejate, arbori seculari, case memoriale, conace, castele etc.

În a doua parte a proiectului le vom propune elevilor să își lase amprenta în amenajarea drumului Via Transilvanica prin: pictarea și construirea de marcaje personalizate din pietre pe care să le monteze pe traseu și acțiuni de ecologizare. Astfel, ne dorim să îi resposabilizăm pentru că acest drum trebuie să fie în primul rând al comunităților pe care le străbate, iar grija pentru el trebuie să fie a tuturor”.

Mii de elevi din școlile gimnaziale aflate în județele Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj au participat, în cursul anilor trecuți, la acțiuni de educație pentru mediu (ecologizări, colectarea selective a deșeurilor, împăduriri) propuse prin proiectul: ,,Ziua Bună!-Ziua Voluntarilor Mici!”.

VREMEA

Cluj-Napoca Cluj Romania
Predominant însorit
Predominant însorit
10°C
Vânt: 4 km/h E