Educaţia antivictimală şi antiinfracţională în rândul elevilor bistrițeni

Educaţia antivictimală şi antiinfracţională – o prioritate pentru poliţiştii şi cadrele didactice ale liceului ,,Tudor Jarda” Bistriţa.

La solicitarea cadrelor didactice ale Liceului de Muzică ,,Tudor Jarda,, începând cu luna decembrie a anului trecut, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează proiectul ,,Prietenul la nevoie se cunoaşte”.

Acesta vizează creşterea gradului de siguranţă a elevilor din toate ciclurile de învăţământ – de la clasele primare, la cele de liceu.

Conform calendarului de activităţi, în cursul acestei săptămâni, poliţiştii desfăşoară activităţi de informare pe teme de siguranţă rutieră, siguranţă pe internet, bulliyng şi violenţă şcolară, violenţă în familie.

Luni, 12 februarie a.c., poliţiştii de la prevenire s-au întâlnit cu 98 de elevi din clasele I- IV şi au discutat cu aceştia despre conduita rutieră preventivă în calitate de pieton sau pasager în autoturism, despre ce măsuri de siguranţă pot să ia atunci când sunt singuri acasă, despre cum pot naviga în siguranţă pe internet şi despre riscurile la care se expun atunci când sunt on-line.

Tot cu această ocazie s-a discutat în detaliu despre ce este, când şi în ce situaţii se apelează numărul unic de urgenţă 112, în contextul în care duminică, 11 februarie a fost marcată Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112.

Miercuri, 14 februarie a.c. activităţile au continuat cu elevi din clasele de liceu. Au fost purtate discuţii interactive, majoritatea fetelor din clasele IX- XI fiind interesate de subiecte cum ar fi violenţa în familie, dar şi traficul sau consumul de droguri.

Activităţile s-au desfăşurat în contextul ,,Săptămânii Şcoala Altfel”- 12- 16 februarie a.c.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.