ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Elevii de la liceele civile se pot transfera la colegiile militare naționale

Elevii de la liceele civile au șansa, în aceste zile, să se transfere la colegiile naționale militare din țară. Astfel, potrivit MApN sunt disponibile 17 locuri pentru transferul în clasa a X-a, la Colegiul Național Militar ,,Alexandru Ioan Cuza” din Constanța și 32 locuri în clasa a XI-a, repartizate astfel:
– 6 locuri la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza
– 8 locuri la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia
– 3 locuri la Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova
– 15 locuri la Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

Cei care doresc să se transfere la aceste licee militare trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:

  •  media generală 8,00 și cel puțin media 7,00 la disciplinele «matematică» și «limba engleză»;
  •  nu au avut media scăzută la purtare pe timpul frecventării liceului;
  •  nu au repetat niciunul dintre anii de studii liceale și nu sunt în situație de corigență.

Doritorii se pot înscrie până la 25 august 2020, ora 14:00, direct la colegiul național militar la care se dorește transferul, prin transmiterea în format electronic sau depunerea la sediul colegiului naţional militar a dosarului de transfer.

 În perioada 26 – 30 august 2020 are loc susţinerea probelor de selecţie prevăzute pentru candidaţii la colegiile naţionale militare. Detalii se pot afla la link-ul https://bit.ly/3h0FJH7 sau la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare județene sau zonale.

Dacă numărul solicitanţilor declaraţi „admis’/„apt” în urma probelor de selecție, este selecţie este mai mic sau egal cu numărul de locuri pentru transfer repartizarea solicitanţilor are loc în funcţie de media generală a anului de studiu, în data de 31.08.2020. Dacă însă, numărul solicitanților declaraţi „admis’/„apt” la selecţie este mai mare decât numărul de locuri candidații susțin testul de evaluare a cunoştinţelor, la disciplinele matematică și limba engleză, în data de 02.09.2020, până la ora 12:00. Ulterior, cei transferați de la liceele civile la cele militare vor susține examene de diferență.

Toate informațiile găsite citind cu atenție și integral, Metodologia privind transferul elevilor în colegiile naționale militare din unitățile de învățământ liceal din rețeaua Ministerului Educației și Cercetării, accesând: https://bit.ly/2XQaDKA

Sursă foto: Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia-Facebook