ACTUALITATE

Elevii români au obținut două medalii de argint la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO)

În perioada 28 aprilie-5 mai, în capitala Sloveniei s-a desfășurat Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO), ediția a XVI-a. La acest concurs, unde participarea este posibilă cu două echipaje a câte 3 elevi din fiecare stat,  țara noastră a fost reprezentată de 6 elevi din clasa a X-a, după cum urmează:

Echipa A: Răzvan-Adrian Covache-Busuioc de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teodora Stan și Vasile Mihai elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.

Echipa BIrina Maria Palaghia de la  Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate de la  Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” din Bârlad (jud. Vaslui) și Ariana-Dalia Vlad elevă a  Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.

La această competiție, fiecare dintre cele două echipe de elevi reprezentând România, a câștigat medalia de argint. Elevii români au fost pregătiți de profesorii: Daniela Bogdan (chimie), Georgiana Duță-Cornescu (biologie) și Marian Viorel Anghel (fizică).

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la disciplinele: biologie, chimie şi fizică. La ediția din acest an au participat 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

Sursă foto: Obiectiv Vaslui