ACTUALITATE

Elevii și profesorii participanți la Olimpiada Națională ,,Științele Pământului” au admirat frumusețile orașului Bistrița

În această săptămână, municipiul Bistrița a fost gazda etapei naționale a Olimpiadei Interdisciplinare ,,Științele Pământului” . La acest concurs au participat 135 de elevi și 40 de profesori însoțitori din toată țara.

În timpul liber, după susținerea celor două probe ale concursului (teoretică și practică), elevii și profesorii din țară au vizitat orașul nostru sub îndrumarea unui grup de elevi de la Colegiul National ,,Liviu Rebreanu” și Colegiul Tehnic Infoel Bistrița, licee unde au fost cazați participanții veniți la concurs.

Astfel, joi și vineri după amiază, elevii și profesorii veniți din toate colțurile țării, au vizitat: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Parcul Mare, Sinagoga, Complexul architectural Sugălete, Piața Mică, Piața Mare, Casa Argintarului, Casa ,,Ion Zidaru” și Biserica Evanghelică.

Potrivit elevilor voluntari de la liceele din Bistrița, care i-au însoțit pe elevii și profesorii veniți la olimpiadă la obiectivele turistice din oraș, aceștia au rămas plăcut impresionați de frumusețile orașului în care au ajuns, majoritatea pentru prima dată, mai ales de priveliștea din turnul Bisericii Evanghelice.

Vineri seara, elevii din țară au avut parte de o seară de socializare la cantina Colegiului Tehnic Infoel. Astăzi, după festivitatea de premiere programată de la orele 15 la Sinagoga Bistrița, participanții la Olimpiada ,,Științele Pământului” se vor întoarce în județele lor, luând cu ei, cel mai probabil, amintiri de neuitat din zilele petrecute la Bistrița.

Cristina Rusu