DIN TRANSILVANIA

Elevii unei clase de la un liceu clujean de prestigiu și-au donat economiile pentru construirea unui spital

Provocați de dirigintă, profesoara de engleză Dana Grigorovici, elevii clasei a XII-a D de la prestigiosul Colegiu Național ,,Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca și-au donat ecoloniile din ultimele 5 luni pentru a ajuta la construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie din România.

,,Caritate. Un act lipsit de sine. Mai este loc pentru ea în lumea în care trăim? Mai întâi de toate, fiecare ar trebui să se concentreze pe ce poate face chiar acum, în propria țară, pentru ca lucrurile să funcționeze măcar puțin mai bine – Charity begins at home! Aceasta este mentalitatea pe care noi am adoptat-o când doamna dirigintă ne-a propus să donăm către Bursa de Fericire pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Nu e mult. Nu am salvat lumea. Dar poate, i-am dat șanse la viață unui copil. Și acesta e un bun punct de plecare”, este de părere Laura Cordoș, elevă în clasa a XII-a D, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Cluj-Napoca, potrivit bursadefericire.ro.

Spitalul pentru care au donat bani viitorii absolvenți de la ,,Șincai” este proiectul asociației ,,Dăruiește Viață”. Va fi primul spital de  oncologie şi radioterapie pediatrică din țară și se va construi în curtea spitalului de copii Marie Curie din Bucureşti.

Așa DA! Un mare BRAVO pentru acești tineri minunați!