LIFESTYLE

Elisabeta Vasiloni (82 de ani), județul Timiș: aș vrea ca domnii cu pensii speciale să vadă cum e să trăiești cu 27 de lei, cât este pensia mea

Elisabeta Vasiloni, o bătrânică de 82 de ani care trăiește în comuna Bucovăţ din județul Timiș, a muncit zeci de ani la CAP, iar acum, la bătrânețe, are o pensie de doar 27 de lei, potrivti observatortv.

Cum banii nu îi ajung, este nevoită ca la această vârstă înaintată, să muncească în grădină și să stea cu orele în Piața din deva pentru a-și vinde produsele șia  câștiga un bănuț în plus care să-i asigure supraviețuirea. Doar că se întâmplă ca vânzările să nu meargă bine, masa din piața, pe care își așează legumele e scumpă, astfel că, nu de puține ori, nu câștigă decât foarte puțini bani din această activitate care presupune mare efort fizic, la o vârstă atât de înaintată.

Supărată că după o viață în care a muncit la CAP este nevoită să lucreze pământul și la o vârstă atât de înaintată, bătrânica din Timiș, are, potrivit sursei citate, o propunere pentru ,,domnii” cu pensii speciale: să vadă pe pielea lor cum e să trăiești cu 27 de lei/lună. Cel mai probabil, bătrânica nu va afla de la ,,domnii” cu pensii speciale cum e să trăiești cu doar 27 lei/lună pentru aceștia stresul supraviețuirii de la o lună la alta, fiind practic, inexistent, iar pensiile destul de mari încât să le permită economisirea.

Sursă foto: observator.ro