DIN TRANSILVANIA

Emi Boc la Bruxelles: E nevoie de soluții pentru diminuarea exodului de creiere

La Bruxelles a avut loc Plenara Comitetului European al Regiunilor unde a fost adoptat un Raport pe care primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, l-a realizat. Mai precis este vorba de “Exodul creierelor in Uniunea Europeana“, care a fost adoptat în unanimitate in Plenara Comitetului Regiunilor.

“Am subliniat faptul ca este crucial să se realizeze un echilibru între două principii esențiale ale Uniunii Europene: libera circulație a forței de muncă și convergența economică și socială între regiuni. Cetățenii trebuie să poată circula liber în interiorul UE, dar numai pentru că vor și nu pentru că sunt împinși din regiunile lor de sărăcie și de alte motive economice.

Daca problema exodului creierelor nu va fi abordată cu responsabilitate de către Uniunea Europeană și de către statele membre, atunci există riscul de a pune în pericol viitorul Uniunii Europene.

Mulțumesc dlui profesor univ. dr. Calin Hintea, decanul FSPAC, Universitatea Babeș-Bolyai, pentru sprijinul, în calitate de expert, la realizarea Raportului și, de asemenea, mulțumiri speciale colegilor din Comitetul European al Regiunilor, din Comisia SEDEC precum și staffului Comisiei SEDEC pentru suportul profesional acordat”, a menționat primarul Clujului.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
9°C
Vânt: 4 km/h V