DIN TRANSILVANIA

Emil Boc: Armata Română: unul dintre cei mai importanți garanți ai existenței noastre statale

La Cluj-Napoca, programul dedicat sărbătoririi Zilei Armatei României cuprinde ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, defilarea gărzii de onoare și survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” la monumentul „Glorie Ostașului Român” din Piața Avram Iancu, în data de 25 octombrie 2019, începând cu ora 9:00.

Detaşamentul de onoare a fost constituit din militari din Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „Vasile Danacu”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj „Ștefan Cicio-Pop”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al județului Cluj și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

”Am participat astăzi, 25 octombrie, la ceremonia militară desfășurată cu ocazia Zilei Armatei Române, la Monumentul „Glorie ostașului român” din Piața Avram Iancu.

Cu această ocazie, am transmis militarilor români de pretutindeni un mesaj de mulțumire pentru profesionalismul și seriozitatea cu care își desfășoară activitatea atât în țară cât și în teatrele de operațiuni. Prestigiul și credibilitatea pe care Armata Română o are la nivel internațional li se datorează în întregime.

Astăzi, România are cele mai înalte garanții de securitate din întreaga sa istorie, datorită integrării în Uniunea Europeană, apartenenței la NATO și parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii

Haina militară înseamnă înainte de toate sacrificiu, grijă și respect pentru oamenii și valorile țării, La mulți ani Armatei Române!”, a menţionat primarul Emil Boc, prezent la manifestări.