DIN TRANSILVANIA

Emil Boc către studenţii din alte judeţe: “Îţi laşi cărţile, de ce ai nevoie la cămin şi duci maşina înapoi acasă.”

Primarul Emil Boc revine cu un mesaj pentru studenţii care vin cu mașinile la Cluj-Napoca și le parchează pe unde apucă, de multe ori blocând traficul rutier. Asta după ce, la începutul lunii, îi spunea unui tânăr din Oradea, student la UTCN: “Locul maşinilor e în parking. Mergeţi pe jos, e plăcut cu o domnişoară la braţ”. 

“Am un mesaj foarte clar: studenții trebuie să înțeleagă că la Cluj nu pot veni și să lase mașina cum era pe Observator. Erau 50 de mașini care blocau o bandă de circulație şi nu mai putea traficul în comun să folosească banda. Fiecare trebuie să găsească soluţii. Vine cu mașina la Cluj, își lasă materialele, își lasă cărțile sau de ce are nevoie pentru căminul studențesc și mașina o duce înapoi acasă sau găsește altă soluție, dar nu în stradă, în fața căminului pentru că nicăieri în lume nu mai poți avea pretenția să ai mașina parcată la geam”, a spus Boc.

Primarul Clujului a dat exemplul străzii Obserbvatorului, din cartierul Zorilior, unde acum se circulă pe 4 benzi: “În Observator am reușit să eliberăm carosabilul. Am avut două benzi ocupate cu mașini. Astăzi se circulă pe 4 benzi în Zorilor fără probleme. Acolo vom introduce un plan de modernizare inclusiv pentru piste de biciclete pentru că spațiul permite. S-a fluidizat traficul pentru că primul lucru pe care l-am spus a fost că bulevardele mari să fie pentru trafic și nu pentru mașini parcate”.