ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Emil Boc: Facem un tren metropolitan pentru întreaga zonă a Clujului

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că are în vedere construcţia unui tren metropolitan pentru transportul călătorilor din zona adiacentă a Clujului, pe modelul din Karlsruhe, care unește mai multe localități. Este exact ceea ce ne propunem și noi”, a declarat Emil Boc la Realitatea FM.

Proiectul primăriei este de a conecta localitățile apropiate de oraș printr-un tren de mare viteză care să meargă pe calea ferată existentă. E important să aducem cetăţenii de la Gherla până la Huedin. La fel vom face pentru toate direcţiile, înspre Zalău sau Alba-Iulia.

Proiectul trenului rapid, care să plece de la Nădășelu până la Bonțida și care să tranziteze orașul, prinde contur. City-managerul Gheorghe Șurubaru, a declarat în urmă cu câteva luni că a fost stabilită o variantă finală a stațiilor:

”Am stabilit cu un consultant varianta finală a stațiilor și punctelor de oprire care ar fi necesare de la Nădășel până la Jucu sau Bonțida. Unele se suprapun cu cele existente, altele vor fi înființate. Urmează discuții comune cu Consiliul Județean, CFR și CTP, eventual și cu operatori feroviari. Cel mai greu va fi cu stația de la aeroport, unde se discută demult despre un punct intermodal; proiectul este deocamdată blocat din cauza costurilor mari.”

Legat de metrou, primarul Boc a declarat: ”Suntem în faza finală de pregătire a studiului de fezabilitate. Am avut o discuţie cu rectorul Universităţii din Cluj şi vrem o investiţie de viitor, cu toate tehnologiile avansate”.