DIN TRANSILVANIA

Emil Boc: ”Vrem creşterea fondurilor UE pentru reabilitarea termică a clădirilor publice, şcoli, creşe, grădiniţe şi a blocurilor de locuit”

Primarul Clujului, Emil Boc, a avut o interventie in Plenul Comitetului European al Regiunilor – in prezenta dlui Miguel Canete, comisarul european pentru politici climatice si energie: am sustinut importanta cresterii fondurilor europene pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuit, a scolilor, creselor, gradinitelor si a altor cladiri publice.

In cadrul dezbaterii „Rolul regiunilor din Uniunea Europeana în guvernanta pe mai multe niveluri în domeniul schimbarilor climatice si al tranzitiei energetice”,primarul Boc, in prezenta dlui Miguel Canete, comisarul european pentru politici climatice si energie, a sustinut necesitatea cresterii fondurilor europene pentru reabilitrea termica a blocurilor de locuit, a scolilor, creselor, gradinitelor si a altor cladiri publice. Aceasta politica are un impact direct asupra vietii cetatenilor prin scaderea costului facturii la energie termica si contribuie la indeplinirea obiectivului pe termen lung al Uniunii Europene privind neutralitatea climatica pana in 2050.

”De asemenea am subliniat importanta comunicarii cu cetatenii a acestor obiective europene privind schimbarile climatice, obiective care nu sunt doar pentru elite si discutii academice, ci au impact direct asupra vietii de zi cu zi a oamenilor. De exemplu, poluarea cauzeaza mii de decese in fiecare an in Uniunea Europeana. Fumatul poate fi evitat, dar poluarea nu.
In cadrul interventiei am subliniat faptul ca municipalitatea clujeana promoveaza politici concrete pentru sustinerea dimensiunii verzi, nepolunate a orasului nostru”, a precizat primarul Clujului.