DIN TRANSILVANIA

Emil Boc: La Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație

La Cluj-Napoca a avut loc Gala de excelență „10 pentru Cluj” – premierea elevilor clujeni cu rezultate deosebite în anul școlar 2018-2019

Gala de excelență „10 pentru Cluj” este un eveniment care, de 11 ani, recompensează performanțele deosebite obținute de preșcolarii și elevii clujeni.

Primarul Emil Boc, prezent la eveniment, a adresat un mesaj tuturor elevilor, profesorilor și părinților şi i-a felicitat pentru efortul depus pentru obținerea unor rezultate excepționale.
”Vă asigur că Primăria Municipiului Cluj-Napoca va continua să susțină performanța – în orice formă a ei – și să investească în educația copiilor și a tinerilor.

Pentru Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți continuă să fie priorități-cheie. Astfel, la Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor.

De exemplu, pentru asigurarea infrastructurii educaționale moderne, Primăria a investit peste 1,5 milioane de euro pentru dotarea școlilor clujene cu calculatoare, cu fibră optică, cu table inteligente, cu tot ce înseamnă metode moderne de predare.

Le mulțumesc, de asemenea, partenerilor noștri instituționali și sponsorilor pentru implicarea lor și pentru sprijinul oferit an de an la realizarea acestui eveniment cu semnificație specială pentru comunitatea clujeană!
Felicitări tuturor premianților și tuturor participanților!! Mult succes în continuare!”, a subliniat primarul Boc.