DIN TRANSILVANIA

Emil Boc: Să investim mai mult în ceea ce ne face mai europeni: Tineret şi Cultură

 

Primarul Clujului, Emil Boc, a participat la reuniunea Comitetului European al Regiunilor, unde a susţinut în plenul reuniunii necesitatea investiţiilor în politicile de coeziune, cultură şi tineret, in actualul context “Brexit “. Emil Boc a precizat că este important sa se investească mai mult in ceea ce face ne face mai europeni, in special in sustinerea tinerilor, in cultura si in politica de coeziune.

“Avem cea mai proeuropeana generatie de tineri din istoria Uniunii Europene si in consecinta este obligatoriu sa alocam mai multi bani pentru proiecte precum Erasmus+ , Discover EU sau pentru politicile de creare de locuri de munca si de diminuare a somajului in randul tinerilor.

Europa a investi prea mult pana acum doar in “ institutii “ si prea putin in “ sufletul “ Uniunii Europene. Avem nevoie de o atentie sporita, inclusiv din punct de vedere financiar, acordata culturii si sectorului cultural. Prin cultura putem reconstrui Europa “de jos in sus” si putem consolida identitatea noastra europeana“, a menţionat primarul Clujului.

Prin politica de coeziune se asigura unitatea Uniunii Europene intrucat rezultatele ei se regasesc in fiecare loc din Uniunea Euroeana si se diminueaza decalajele de dezvoltare si de nivel de trai dintre diferitele tari ale Uniunii Europene. Prin politica de coeziune, niciun cetatean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit sa migreze doar pentru un loc de munca.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h V