DIN TRANSILVANIA

Emil Boc: “Sportul s-a întors la el acasă, acolo unde a început, în curtea școlii !” FOTO

Programul „Fugi în curtea școlii!” urmărește încurajarea copiilor să facă mișcare în aer liber, alături de prieteni și colegi pentru o dezvoltare armonioasă.

“Acest proiect a readus sportul în curtea școlilor clujene, oferind copiilor oportunitatea să participe la jocuri interactive, din domenii sportive precum atletism, baschet, handbal, fotbal, dar și jocuri ale copilăriei, cum ar fi „Rațele și vânătorii”, Leapșa sau Șotron.

În cadrul potrivit, copiii noștri pot să adopte un stil de viață sănătos încă de la o vârstă fragedă și să conștientizeze importanța mișcării zi de zi.

Acest program dedicat elevilor clujeni este desfășurat de către Runners Club Cluj-Napoca și susținut financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Acesta este ultimul weekend de evenimente din sesiunea de toamnă 2019, mai multe ediții ale “Fugi în curtea școlii” fiind organizate în parteneriat cu municipalitatea și în trecut. Proiectul a fost derulat în cadrul programului Cluj-Napoca 2018 Oraș European al Sportului. Evenimentele ultimei ediții s-au desfășurat la fiecare final de săptămână, în mai multe școli din Cluj-Napoca, precum Școala Gimnazială „Ion Agarbiceanu”, Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu”, Școala Gimnaziala „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnaziala “Ion Creanga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” sau Colegiul National “George Barițiu”.

Vom continua să promovăm utilizarea acestor spații, curțile școlilor, cât mai bine pentru copiii și comunitatea noastră.”, a scris primarul Clujului pe contul său de Facebook.