DIN TRANSILVANIA

Emil Boc: “TIFF un veritabil Brand de Cluj”

Festivalul Internațional de Film Transilvania reconfirmă dimensiunea culturală și europeană a Clujului

TIFF a reușit în cei 18 ani de existență să devină nu doar cel mai mare eveniment din România dedicat filmului și industriei cinematografice, ci un eveniment cultural de referință pe plan internațional și un veritabil Brand de Cluj.

Ediția 2019 se încheie astăzi, 9 iunie, cu 220 filme proiectate în întreg orașul, dar și multe alte evenimente, de la workshop-uri, concerte, expoziții de artă până la întâlniri deschise cu personalități remarcabile din lumea filmului. Toate acestea au adus un public estimat la peste 150.000 persoane în cele 10 zile de festival, cu mai mult de 1000 de invitați străini și turiști din toată lumea.

“Primăria Cluj-Napoca va continua să susțină nu numai sectorul cultural și, în acest cadru, desfășurarea anuală a TIFF, ci urmărim să încurajăm totodată dezvoltarea sectorului cinematografic al Clujului și utilizarea potențialului excepțional al talentelor din orașul nostru. În această direcție, municipalitatea a contractat deja fonduri europene, spre exemplu, prin proiectul CLUJ – FUTURE OF JOBS finanțat pe linia Urban Innovative Action și coordonat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean.

TIFF.18 – Festivalul Internațional de Film Transilvania este sprijinit în acest an cu suma de 1,4 milioane lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca”, a menționat primarul Clujului.


Foto via https://fb.com/visitclujnapoca/ | https://fb.com/TransilvaniaIFF/