ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Emil Radu Moldovan n-a participat la orele de istorie

Președintele Consiliului Județean și al PSD, Emil Radu Moldovan nu pierde niciun moment fără a ține un discurs în fața bistrițenilor. De cele mai multe ori, președintele CJ BN și al PSD, ține lecții despre viață, despre istorie, despre orice în general,cu fiecare ocazie. Cu toate că primarul reprezintă comunitatea, la Bistrița lucrurile stau altfel. În același timp, Instituția Prefectului reprezintă Guvernul, dar președintele PSD vrea să arate că el e șeful în acest județ și încearcă să ocupe aceste spații ale imaginii publice.

În urmă cu trei ani, la 1 Decembrie, Emil Radu Moldovan ne spunea că Marea Unire n-a făcut-o nici politicenii, nici partidele, ci ,,poporul român”. Sigur că dacă ar fi trecut pe la orele de istorie ar fi aflat cine a fost Iuliu Maniu, Iuliu Hossu, Vasile Lucaciu sau Vasile Goldiș. Ar fi auzit de marele Partid Național Român, care timp de o jumătate de secol a luptat pentru drepturile românilor din Transilvania și care a făcut unirea posibilă.

Ar fi înțeles ce au cerut acești mari înaintași.

Radu Molodovan nu știe că Unirea Principatelor din 1859 n-a avut loc la Alba-Iulia, așa cum arată imaginea pe care a postat-o, alături de mesajul pe care l-a transmis susținătorilor. Mai mult, liderii politici de la 1859, care erau într-adevăr o elită (nu ca ceea ce vedem astăzi), nu au lăsat ,,frâu liber progresului”, ci au modernizat țara, prin politici bune. Este un lucru pe care elevii care au fost atenți la ore, îl știu. Mai mult, poza aceasta e un fake. Atunci nu erau poze color, iar transilvănenii au mers cu steagurile lor, fiindcă n-aveau cu România. Toate steagurile delegațiilor de la Alba Iulia au fost cu Transilvania. Dar e deja prea complicat. Asta e o discuție între istorici.

Fotografia postată de Alin Seserman.

Ultimele discursuri ale lui Radu Moldovan sunt de un naționalism primar, retrograd. Dragostea de neam nu se măsoară prin înjurături aduse altora. Pe de altă parte nu poți să repeți la nesfârșit că nu mai trebuie să stăm în genunchi (în fața strinilor) și că noi suntem la fel ca ceilalți. Suntem, în multe aspecte. În altele suntem diferiți și nu e o problemă. Nu știam că cineva stă în genunchi în afară de Grindeanu sau Tudose și de PSD în general. Un PSD, care acasă țipă că apără biserica creștină, iar la Bruxellles, prin toți europarlamentarii PSD, în frunte cu Dăncilă, votează toate legile anticreștine. Dar cu tupeu ne spun că ei apără creștinătatea.

Domnilor PSD-iști, creștinismul este împotriva corupției, a minciunii, a urii, a hoției, iar PSD le exerseaxă pe toate zilnic.

Să nu mai vorbim de susținerea producătorilor locali, fiindcă aici e o altă arie unde ,,acționează” PSD. Ține de aceeași retorică ipocrită. Radu Moldovan a tăiat toate panglicile marilor producători străini, la fel ca Ponta și Dragnea, de altfel. Pozele în costum popular sunt la fel de ipocrite ca și discursul. Nu se susțin tradițiile, biserica și producătorii locali dacă ne îmbrăcăm cu zadii. Însă în același timp îi vedem pozând cu ,,cei care ne ocupă țara”. Că este adevărat sau nu sau e parțial adevărat, e altă problemă. Problema e că unii spun într-un fel, dar fac pe dos și arată cu degetul spre ceilalți. Mai smeriți, domnilor PSD-iști.

Fotografia postată de Alin Seserman.

foto: facebook psd bistrița-năsăud