DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Energie verde la grupul Teraplast Bistrița

Furnizorul de energie electrică şi de gaze naturale E.ON Energie România a finalizat construcţia centralei fotovoltaice din cadrul parcului industrial operat de producătorul de materiale de construcţie TeraPlast Bistriţa, în urma unei investiţii estimată la 1,9 mil. euro.
Astfel, au fost instalate pe acoperişul halelor de producţie şi clădiri peste 7.000 module fotovoltaice, 30 invertoare și aproximativ 55.000 metri liniari de cabluri. Prin acest sistem de energie fotovoltaică, TeraPlast își va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile și își va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

Instalaţia aferentă centralei electrice fotovoltaice din parcul industrial TeraPlast Bistriţa cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă şi 1.600 kW putere instalată tensiune alternativă. E.ON continuă parteneriatul cu TeraPlast , în acest moment aflându-se în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice, unul tot în municipiul Bistriţa şi altul în oraşul Băicoi (jud. Prahova).