EDUCAŢIE/CULTURĂ

Eroii ,,Șoimilor”, comemorați la Bistrița și în Afganistan

La Bistrița și în Baza Aeriană Kandahar au avut loc astăzi, 1 octombrie 2020, slujbe de pomenire a sublocotenenților (pm) Cristian-Petru Filip și Marius-Florin Shecheș, căzuți la datorie, în urmă cu zece ani, în timp se se aflau în misiune în Afganistan cu Batalionul 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților” Bistrița.

La Bistrița, slujbe de pomenire s-au ținut la Monumentul Eroilor din incinta Batalionului 812 Infanterie și în Cimitirul Eroilor acolo unde își doarme somnul de veci Cristian Filip, unul dintre eroii comemorați astăzi. Slujbele au început la ora 10,30, ora la care, în 1 octombrie 2010, cei doi militari bistrițeni au devenit eroi, lăsându-și familiile cu inimile împietrite de durere. La eveniment au participat militarii batalionului, rudele eroilor comemorați astăzi, elevi de la Colegiul Tehnic Infoel din municipiu și reprezentanți ai unor asociații cu specific militar. 

La mii de kilometri depărtare de România, acolo unde au căzut la datorie în urmă cu zeci ani, cei doi eroi ai ,,Șoimilor Carpaților” au fost, de asemenea, comemorați astăzi.

,,Ne uităm cu durere spre cer și le cinstim memoria. Nu îi vom uita niciodată. Respect eroilor!”, titreaza pagina de Facebook a MApN.

 Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace pe cei doi eroi ai Șoimilor!

Cinste și onoare memoriei lor!

Sursă foto: MApN/Brigada 81 Mecanizată