ACTUALITATE

Eşec în negocierile liderilor europeni pe tema bugetului multianual al UE

Negocierile liderilor europeni pe tema bugetului multianual al Uniunii Europene s-au încheiat cu un eşec.

Lucrările Consiliului European au fost întrerupte, aseară, pe fondul divergenţelor majore dintre statele membre privind valoarea fondurilor şi repartizarea lor pe domenii specifice.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că bugetul comunitar trebuie stabilit la un nivel suficient pentru a permite punerea în practică a obiectivelor politice agreate la Summitul de la Sibiu şi a pledat pentru o abordare echilibrată.

În ciuda eforturilor susținute, cele 27 de state participante la Reuniunea extraordinară a Consiliului European, nu au putut ajunge la niciun rezultat privind bugetul multianual al Uniunii Europene pe fondul menținerii diferențelor de abordare.

Unele țări solicită un volum total al bugetului de 1% din venitul național brut, în timp ce altele pledează pentru un buget mai ambițios.

Din perspectiva României, președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța politicilor de coeziune și agricolă comună pentru dezvoltarea și modernizarea întregii uniuni.

Klaus Iohannis: Sunt state membre care își doresc un buget considerabil mai mic decât cel propus. Majoritatea dintre noi ne dorim un buget cel puțin atât cât este propus sau mai mare.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
9°C
Vânt: 4 km/h S