ACTUALITATE

Ester Peony urcă pe scena Eurovision în concert din Amsterdam

Dana International, câştigătoarea Eurovision 1998, este invitata de onoare a serii

Reprezentanta României la Eurovision 2019, Ester Peony, va cânta, în această seară, la cel mai mare eveniment pre-Eurovision din Europa. Ester va urca pe scena Eurovision în concert din Amsterdam alături de aproape 30 dintre artiştii care vor concura la Tel Aviv, aducând On a Sunday în mijlocul fanilor Esc din Olanda.

“Am mari emoţii pentru seara de sâmbătă, când voi urca pentru prima dată pe scenă alături de mai mulţi concurenţi Esc 2019 la cel mai mare pre-party dedicat fenomenului. Eurovision in Concert e un eveniment uriaş, iar publicul din Amsterdam contribuie din plin, aşa că abia aştept să-l cunosc!”, a mărturisit Ester Peony înainte de plecarea spre Amsterdam.

Înainte de a urca pe scena concursului din capitala Israelului, artistii vor simti energia publicului pe scena de la AFAS, binecunoscuta sală de spectacole care a gazduit şi Junior Eurovision Song Contest din 2012. Ei vor avea parte de întâlniri cu presa, interviuri şi sesiuni foto înainte de a-şi interpreta piesele în faţa fanilor Eurovision aflaţi la Amsterdam.

Gazda concertului din acest an este Cornald Maas, comentatorul olandez al concursului. El va face echipă cu Marlayne, cea care a reprezentat Olanda la Eurovision Song Contest 1999, cu piesa “One good Reason” obţinând locul 8.

Invitata de onoare a evenimentului va fi Dana International, câştigătoarea Eurovision 1998.

Început la Chişinău, la finala Selecţiei Naţionale din Moldova turneul internaţional de promovare al piesei României pentru Eurovision continuă la Amsterdam, a doua oprire a reprezentantei noastre în drumul său către Tel Aviv. După Amsterdam, Ester va cânta la Madrid, ducând piesa “On a Sunday” în capitala Spaniei.

Sub sloganul “Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa “Toy”.

Echipa Eurovision România