POLITICĂ

Eugen Tomac: “Această guvernare toxică a României să fie trimisă acasă”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat joi, la Oradea, că a sosit momentul ca “această guvernare toxică a României să fie trimisă acasă”, prin moţiune de cenzură, iar românii să serbeze 1 Decembrie într-o atmosferă fără tensiuni.

“Sunt profund şocat de modul cum răspunde PSD la MCV şi la rezoluţia Parlamentului European. Aceşti oameni sunt nişte turmentaţi. Oameni politici care şi-au pierdut orice simţ al raţiunii şi nu mai au nimic în comun cu realităţile ţării noastre şi cu statutul pe care-l are România în Europa. La ora actuală, coaliţia care conduce România a trecut peste linia roşie”, a spus, într-o conferinţă de presă, liderul PMP.

Preşedintele PMP a precizat că a avut în cursul zilei de miercuri o discuţie cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi cu preşedintele USR, Dan Barna, pentru ca, în perioada cea mai scurtă, să se elaboreze o formă finală a unui document complet, inclusiv ultimele evoluţii, în scopul depunerii unei moţiuni de cenzură.

“Românii au dreptul de a sărbători, pe 1 Decembrie, Centenarul Marii Uniri, într-o atmosferă fără tensiune, fără aceste ieşiri necontrolate ale unor politicieni disperaţi. Îmi doresc foarte mult ca, în această lună, să resetăm întreaga scenă politică, pentru că România nu poate rămâne captivă unor interese extrem de clare. Dragnea este disperat la această oră să îşi găsească modalităţi prin care să îşi cumpere sau să obţină libertatea mult visată. Nu este problema noastră că a ajuns în această situaţie, dar un om de stat nu târa o întreagă ţară într-o epopee care îl vizează strict pe dânsul. România nu mai poate rămâne în această stare, confiscată de o gaşcă care şi-a propus să distrugă totul”, a afirmat liderul PMP.