POLITICĂ

Eugen Tomac: “Adio, Viorica!”

PMP, PNL şi USR au strâns semnăturile necesare iniţierii unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă.

Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară:  “E cel mai incompetent Guvern de după 1989.
Înţelegând pe deplin votul românilor din 26 mai, considerăm că actualul Executiv nu mai are legitimitate politică şi reprezintă un veritabil pericol pentru România.
În contextul prăbuşirii electorale a PSD – ALDE, ne aflăm în aceeaşi situaţie ca în 2007 – 2008: un Executiv slab ţinut pe perfuzii în Parlament şi predispus la măsuri populiste pentru a evita dezastrul la urne. Dacă nu trimitem acasă Guvernul Dăncilă, riscăm o nouă criză economică de proporţii începând cu 2020.
Mai mult, PMP consideră că PSD e un partid nereformabil. S-au dat jos tablourile cu Dragnea de prin sediile partidului, dar apucăturile nu s-au schimbat. Dovadă în acest sens este OUG-ul fără consultare publică cu privire la alegerea preşedinţilor de CJ prin vot într-un singur tur, blocarea iniţiativelor legislative referitoare la îmbunătăţirea votului din Diaspora, dar şi susţinerea aratată recent de Executiv pentru oligarhul Vladimir Plahotniuc.
PMP consideră că este dezirabil un Guvern format din actualele partide de Opoziţie care să gestioneze treburile curente ale ţării până după parlamentarele din 2020. Suntem dispuşi să ne asumăm guvernarea şi să facem parte din acest nou Cabinet”.