Europarlamentar ALDE, atac la SUA: „Noi i-am stârnit pe ruşi cu instalarea scutului de la Deveselu”

Eurodeputatul Renate Weber a declarat, într-un interviu acordat unei reviste, faptul că România e de vină pentru că a făcut Rusia să aibă o atitudine ofensivă în media, în momentul în care am acceptat scutul de la Deveselu şi să investim în înarmarea ţării.

„Cu Statele Unite e o altă poveste. Ştiu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înţeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neştire pentru industria de armament americană? Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înţeleg că ne apără de ruşi. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruşi cu instalarea scutului. Apropos, totuşi…e defensiv sau cum? Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze Uniunea Europeană, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună ţintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acţiunile ruşilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament? Aşa pare“, a declarat europarlamentarul Renate Weber, într-un interviu acordat pentru revista Q Magazine.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

1 Comment

  1. Pai, da! Avem vecini buni, Luxemburg, Belgia, Franța, nu-i nici un pericol de revendicări teritoriale sau de revizionism. Iar dacă trebuie, totuși, sa cumpăram echipamente militare, de ce sa nu cumpăram de la rusi, nu?Da’ trupele rusești din Transnistria, iti plac? Dar ca Rusia accelerează nebunește ritmul înarmărilor in zona Marii Negre, iar spațiul aerian romanesc, penetrat mereu de avioanele de lupta rusești, este apărat de avioane militare britanice, știi ? Dar de ofensiva Rusiei din Republica Moldova, știi? Dar de atacul Rusiei asupra Georgiei, știi? Dar de acapararea de teritorii din Ucraina de către Rusia ști i?? Asta după ce Rusia ii oferise garanții de securitate pentru ca Ucraina sa renunțe la armele nucleare ! Ce se întâmpla cu politicienii romani oare? Unii au greață de UE, alții de SUA, dar despre Rusia numai de bine sau tăcere si făcut șmecherește cu ochiul peste gardul de la răsărit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.