ACTUALITATE

Europarlamentarul Maria Grapini a anunțat că va vota împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European

Europarlamentarul Maria Grapini a anunțat că, „din respect pentru miile de români care au suferit nevinovați”, va vota împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European.

„Pentru prima dată voi da un vot împotriva unui român (?)! Nu voi vota în comisia LIBE pentru Codruța Kovesi. Dar vă consult și dacă o majoritate veți spune să o votez, voi schimba votul! Aștept cu interes punctul dumneavoastră de vedere. Din respect pentru miile de români care au suferit nevinovați, cărora le-a schimbat viața,nu pot vota!”, a susținut Grapini, potrivit Hotnews.ro.

Fosta șefă a DNA s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru postul de procuror șef european, fiind urmată de un candidat din Franța și de unul din Germania.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat deja că se opune numirii Laurei Codruța Kovesi în această funcție și că va trimite tuturor miniștrilor de justiție din UE decizia CCR privind demiterea din funcţie a acesteia.

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, spune însă că ministrul Tudorel Toader nu poate bloca numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European.