ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Evaluarea Națională 2021. Subiectele și baremele la simularea de la Matematică

Subiectele și baremele la simularea de la Matematică au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Elevii de clasa a VIII-a au susținut azi a doua probă din simularea pentru Evaluarea Națională 2021.

Subiectele din acest an pentru simulare sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți. Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale.

Evaluarea Națională 2021 este un examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevii care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Descărcați de aici subiectele și baremele:

Proba la matematică vine după cea de la Limba și literatura română la care elevii au spus că subiectul a fost ușor, după ce au primit diverse cerințe pe baza a două texte din Solenoid de Mircea Cărtărescu și din Bulevardele Vieții de Sanda Golopenția.

Miercuri, 31 martie 2021, urmează proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar pe 16 aprilie 2021, afișarea rezultatelor.

sursa: edupedu.ro