ACTUALITATE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Examenele naționale se vor susține în iunie, cu maxim 10 elevi în sala de clasă

Monica Anisie, ministrul Educației Naționale a declarat astăzi, într-o conferință de presă că examenele naționale se vor susține începând cu 15 iunie (Evaluarea Națională) și 22 iunie (Bacalaureat), calendarul acestora urmând a fi anunțat în săptămânile viitoare.

Cele două examene naționale se vor  susține în conformitate cu noua programă pe care  Ministerul Educației a publicat-o și care nu cuprinde materia aferentă semestrului II. Examenul de bacalaureat va începe cu probele scrise și va continua cu cele pentru competențe.

În învățământul profesional și tehnic, cei susțin examenele de certificare vor susține doar proba de proiect iar proba practică va fi echivalată după o metodologie stabilită de Ministerul Educației.

În ce privește siguranța elevilor care vor susține examenele națioanle, ministrul Anisie a declarat că în sala de clasă vor fi maxim 10 elevi, respectându-se astfel normele de distanțare socială.

Referitor la examenele naționale, ministrul a mai declarat că fiecare inspectorat scolar va pune la dispoziție un tel verde pentru orice întrebare legată de acestea.

.Opțional, în perioada 2-12 iunie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a pot reveni al cursuri pentru consultații la materiile din care susțin probele de examen.