ACTUALITATE, POLITICĂ

Excluderi pe bandă în PSD

Viorica Dăncilă a anunțat marți seară, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, excluderea din partid a Anei Birchall, a lui Cozmin Guşă şi a primarului din Bacău, Cosmin Necula.

„Am hotărât excluderea celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Tot la propunerea colegilor, în acest CEX s-a votat excluderea Anei Birchall şi Cozmin Guşă”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că s-a abținut de la vot.

Propunerile de excludere au venit din partea lui Cătălin Rădulescu.

Este „o decizie normală, pentru că modul în care s-a poziționat Ana Birchall a adus mari deservicii partidului”, a declarat și Florin Iordache, la finalul ședinței.

Baronii PSD au cerut ca Birchall să fie dată afară din partid încă de când era ministru al Justiției, pentru că s-a pronunțat

„Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca macar sa fi fost invitata la sedinta sa aud “capetele de acuzare” si sa pot raspunde.
În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice.
Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică.
M-am pus mereu în slujba romanilor, a Romaniei, și o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat.
În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului justiției, unde, alături de fostele mele colege și de foștii mei colegi, adevărați profesioniști ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu buna credinta, cu responsabilitate si profesionalism pentru a asigura respectul fata de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiție de români, începând astfel un proces de recâștigare a încrederii în actul de justiție din România, greu încercată în ultimii 3 ani.
Adresez mulțumiri reprezentanților presei care au reflectat cu bună credință activitatea mea din ultimii ani.
Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare și cu credința că in Romania lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal.
împotriva Secției Speciale pentru Investigarea Magistraților, în forma în care există ea acum”, a precizat Ana Birchall.