ACTUALITATE, ULTIMA ORĂ

Exerciții periodice de acționare a sirenelor de alarmare publică la ISU Bistrița-Năsăud

Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

În data de 06.09.2017, în intervalul orar 10.00-11.00, la nivelul județului Bistrița — Năsăud, se va desfășura un exercițiu de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de urgență, ce urmărește antrenarea autorităților administrației publice locale și pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacție al autorităților la primirea mesajului de înștiințare, obținerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate și gradul de acoperire acustică.

Aceste exerciții vizează verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan) și a celor cu acționare locală, ca urmare, recomandăm cetățenilor să nu intre în panică.

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU BISTRIȚA

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Nori intermitenti
Nori intermitenti
2°C
Vânt: 11 km/h V
 
Newsletter