Experți ai UNESCO la Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului

Doi evaluatori UNESCO, în vizita oficială în județul Hunedoara

Timp de trei zile, experții au ca misiune evaluarea periodică a Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, membru al Rețelei Globale a Geoparcurilor și singurul Geoparc cu statut UNESCO din România.

Evaluatorii Klaus George și Jianping Zhang s-au întâlnit astăzi, 13 iulie, în cadrul oficial, cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara, cu reprezentanții entităților recunoscute UNESCO din județul Hunedoara, ai instituțiilor angrenate în dezvoltarea și promovarea lor, cu reprezentanții mass-media.

Domnul dr. Jianping Zhang este profesor de paleontologie la China University of Geoscience Beijing, director al Centrului de cercetare pentru evaluarea geoparcurilor al universității, membru al Grupului Executiv al Rețelei Globale a Geoparcurilor și co-președinte al Comitetului de Coordonare al Rețelei Asia – Pacific a Geoparcurilor.

Domnul dr. Klaus George este managerul Geoparcului Harz Braunschweiger Land. Ostfalen din Germania, membru al Rețelei Europene a Geoparcurilor. De asemenea este președinte al Consiliului Consultativ pentru Conservarea Naturii al Ministerului Agriculturii și Mediului din Statul Saxonia-Anhalt, membru al Consiliului Asociației Germane a Parcurilor Naturale și membru al Comitetul de Monitorizare FEADR Saxonia Inferioară.

Hunedoara este, în prezent, singurul județ din România cu patru desemnări în cadrul programelor UNESCO, recunoscute și la nivel județean prin Protocolul UNESCO Hunedoara: Rezervația Biosferei Retezat, Complexul cetăților dacice din Munții Orăștiei, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și instrumentistul Pera Bulz, căruia i-a fost decernat de către UNESCO titlul de Tezaur Uman Viu.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.