Featured, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Expoziţia ‘LOOK INSIDE” la Cluj-Napoca

Asociaţia Departamentului Pictură Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca,vă invită joi, 20 iulie 2023, să participaţi la vernisajul expoziţiei LOOK INSIDE, care va avea loc de la orele 18:00 în Pavilionul Departamentului Pictură UAD, Parcul Central, Cluj-Napoca.

Expoziţia ‘LOOK INSIDE” vine ca o continuare a celor două expoziţii organizate anterior de Asociaţia Departamentului Pictură, proiecte care conturează o imagine a fenomenului artistic local.

Tradiţiei picturii clujene este interdependentă de programul şi activitatea Universităţii Artă şi Design Cluj-Napoca. În contextul istoric al tradiţiei pedagogice şi ca o continuare organică a expoziţiilor precedente, Asociaţia Departamentului Pictura propune o expoziţie a artiştilor profesori activi.

Expoziţia reuneşte lucrări din ultimii ani ale pictorilor: Ioan Aurel Mureşan, Nicolae Man, Florin Ştefan, Ioana Olăhuţ, Ioana Popa, Dan Măciucă, Anca Bodea, Szabolcs Veres, Andrei Ciurdărescu, Andrei Ispas, Călin Dumitraşcu, Mathias Bar.

Textul-program al Danei Altman evidenţiază legăturile invizibile dintre artişti: „Această expoziţie ne prezintă o altă latură a unor persoane pe care studenţii lor i-au întâlnit pe coridoare şi în ateliere. Ne arată partea ascunsă pentru prima care a existat înainte de rolul lor de educatori şi va exista şi după ce acesta se va încheia. Ne arată pentru prima data în această formula o secvenţă a unui flux creativ şi o privire în interior, o revelaţie a unui necunoscut care a existat întotdeauna.”

Expoziţia reprezintă o oportunitate pentru publicul local de artă de a-i vedea pe cei care lucrează în frumosul edificiu al Departamentului Pictură al UAD,

Proiect „Parcul Artelor 2023” în parteneriat cu Primaria şi Consiliul Local Cluj-Napoca
Adresă: Aleea Parcului Nr. 2, din Parcul Central Simion Bărnuţiu, Cluj-Napoca.
Orar: 07.20.2023 – 24.09.2023, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00- 19:00.