ECONOMIC

EY România a desemnat Antreprenorul Anului 2018

Antreprenorul timisorean Ovidiu Sandor, fondatorul Mulberry Development, companie care dezvolta proiecte imobiliare, a fost desemnat marele castigator al competitiei EY Entrepreneur Of The Year- Romania 2018, noteză wall-street.ro. Acesta va reprezinta Romania in finala EY World Entrepreneur Of The Year 2018, organizata la Monte Carlo.

EY Entrepreneur Of The este o competitie pentru antreprenori care se organizeaza la nivel global, peste 10.000 de antreprenori din intreaga lume fiind nominalizati in cadrul acesteia in fiecare an. Competitia se desfasoara in 145 de orase din peste 60 de tari, acoperind mai mult de 94% din economia globala. Castigatorii la nivel national intra in selectia mondiala, titlul EY World Entrepreneur of the Year, fiind acordat anual la Monte Carlo in cadrul unei ceremonii de gala cu participare internationala.

“E pentru mine o onoare deosebita sa primesc acest premiu. Cred ca astfel de seri in care mediul de afaceri, antreprenorii, se intalnesc ca sa sarbatoreasca ceea ce reusim sa facem in ciuda tuturor dificultatilor, sunt seri speciale, pentru ca destul de rar in business cineva vine sa te bata pe umar si sa spuna ca ai facut o treaba buna. Mai degraba cineva vine sa se planga ca ceva nu e in regula”, a declarat antreprenorul Ovidiu Sandor, fondatorul Mulberry Development, la ceremonia de decernare a premiilor EY World Entrepreneur Of The Year.

Locul doi la categoria EY Entrepreneur Of The Year – Romania 2018 a fost castigat de MedLife, companie fondata de Mihaela Marcu. In 22 de ani, compania a evoluat de la o clinica de mici dimensiuni la cel mai mare grup de companii de medicina privata din Romania.

“In urma cu mai bine de doua decenii am avut un vis, acela de a darui semenilor mei o alternativa la serviciile medicale romanesti. In scurt timp, au venit langa mine cei doi baieti, care m-au ajutat ca acest vis sa devina realitate”, a declarat Mihaela Marcu, fondatoarea MedLife.

In prezent, MedLife detine peste 50 de centre medicale: 20 de clinici de mari dimensiuni, 10 spitale mono si pluridisciplinare, 26 de laboratoare si peste 147 de centre de recoltare, fiind lider de piata atat din perspectiva cifrei de afaceri, cat si din perspectiva celui mai mare numar de unitati medicale proprii detinute la nivel national.

Premiul trei la aceeasi categorie a fost obtinut de Radu Timis, proprietarul Cris-Tim. Cris-Tim este o companie romaneasca de familie, construita sub deviza “cel mai important si de incredere producator de mezeluri in Romania”, spune Radu Timis, fondatorul companiei.

“Ne-am asumat eticheta curata si prin brandurile noastre oferim consumatorilor experiente gastronomice unice in care placerea gustului, nutritia echilibrata si sanatatea intensifica bucuria de a manca. Suntem o echipa de profesionisti carora le plac provocarile si suntem deschisi la nou”, a declarat Radu Timis.

La categoria “Emerging Entrepreneur of the Year: Technology & Innovation”, premiul intai a fost castigat de Alexandru Iliescu, fondatorul Mondly, o platforma educationala care ofera solutii digitale de invatat limbi straine prin cursuri gratuite si platite in 33 de limbi.

Locul doi a fost castigat de Calin Vaduva, fondatorul Fortech, o companie romaneasca de servicii de software din Cluj-Napoca. Fortech este una dintre putinele firme de software outsourcing cu capital 100% romanesc din regiunea Transilvaniei.

La aceeasi categorie, locul trei a fost obtinut de antreprenorul Liviu Apolozan, care a fondat DocProcess. Solutiile DocProcess automatizeaza procesele financiar-contabile, achizitiile si logistica, precum si procesele din industria bancara si cea de asigurari, ajutand companiile sa elimine documentele pe suport de hartie si operatiunile manuale.

In cadrul galei, Echipa EY Romania a acorda un premiu unei afaceri de familie din Romania, care implica noile generatii in administrarea afacerii. Astfel, premiul Family Business Excellence i-a revenit familiei Boromiz din Ramnicu Valcea, care conduce grupul Boromir.

Juriul EY Entrepreneur of The Year – Romania 2018 a fost alcatuit din cinci antreprenori, dintre care doi castigatori ai editiei anterioare, Cristi Covaciu, CEO IPEC (castigator EOY 2016, Presedinte juriu), Daniel Dines, CEO UiPath (castigator Emerging EOY 2016), Doina Popescu, Managing partner, ForeVest Capital Partners, Marius Stefan, CEO Autonom Rent a Car si Vasile Armenean, CEO Betty Ice.

Criteriile in functie de care au fost selectati castigatorii au fost: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul global si asupra comunitatii, inovatia si integritatea personala.

Editia de anul acesta a Galei EY Entrepreneur of The Year a adus in competitie 43 de antreprenori care au impreuna o cifra de afaceri de peste 620 de milioane de euro si un total de peste 10.000 de angajati.

sursa: wall-street.ro