ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Facebook suspendă tot mai frecvent conturile unor utilizatori.

Distribuire articol:

Mai multe persoane, chiar personalități ale vieții publice, au rămas fără acces la rețeaua Facebook. Aceștia au avut conturile suspendate din motive cel puțin bizare. Profesorul Adrian Papahagi, cunoscut pentru luările de poziție tranșante la adresa puterii și nu numai, este unul dintre cei care au avut conturile suspendate destul de frecvent în ultima perioadă. Facebook nu oferă explicații utilizatorilor, ci doar inserează condiții generale de utilizare.

,,Revin aici, după o nouă suspendare. Poate că delatorii poliției gândirii mă vor suspenda din nou, timp de o lună. Mă voi regăsi în situația kafkiană sau stalinistă a unei condamnări în fața unui tribunal invizibil: nu voi avea unde să protestez, nu voi ști cine dorește să îmi închidă gura, întrucât judecătorii, procurorii și delatorii nu au chip și nume, iar victima nu are drept de apel. Condamnarea e pronunțată din start, procesul nu există.

Voi găsi însă noi platforme unde să mă exprim. Îmi voi reactiva blogul, pe pagina papahagi.ro. Voi deveni activ pe twitter (https://twitter.com/AdrianPapahagi). Vom crea o platformă creștină, conservatoare. Voi fi mai prezent în public, între oameni reali, alături de voi, dragi prieteni, vorbind despre credința și valorile care ne unesc.

Voi vorbi public în multe locuri în lunile care urmează. Iată:

În 22 martie, la Teatrul Național din Cluj, voi deschide Gala în memoria vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu, cu un cuvânt despre Intelectuali și Biserică în slujirea adevărului.

În 28 martie, voi dialoga cu Sever Voinescu despre „Breaking News și Fake News”, la invitația Ligii Studenților din Cluj.

În 30 și 31 martie voi ține o serie de cursuri despre dragostea shakespeariană la Casa Paleologu. Puteți participa cu toții, dacă sunteți la București înainte de Florii: nu întârziați să vă înscrieți, locurile sunt puține! (Link mai jos).

În 14-15 aprilie voi fi la Arad, la invitația grupului Dialogos. Voi vorbi despre Biblie, tipar și Reformă, dar și despre ideea cenzurii.

În 19-22 aprilie, tot la Arad, voi încerca să reflectez, alături de mentorii mei, Horia-Roman Patapievici și Mircea Mihăieș, la cum vor arăta următorii 100 de ani ai României. Ne revedem, deci la Festivalul umanioarelor organizat de Cătălin Lazurca.

În 10-12 mai, la Teatrul Național din Iași, voi vorbi despre Persoană, Biserică și națiune, la invitația Mitropoliei Moldovei, în cadrul simpozionului Stăniloae”, e mesajul lui Papahagi..


Distribuire articol: