„FĂRĂ PENALI în funcții publice”, dar NU și la Bruxelles

Moment delicat pentru europarlamentarii USR – PLUS care sunt în situația de a o sprijini pe Sylvie Goulard, candidata Franței şi membră a grupulor Renew Europe, pentru funcția de comisar european, în condițiile în care aceasta este anchetată într-un dosar al angajărilor fictive, într-o speţă similară cu cea pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea.

Situaţia este mai ingrantă pentru aceştia deoarece au anunţat că vor vota împotriva Rovanei Plumb, unul din motivele invocate este şi faptul că are o mare problemă de integritate prin faptul că Parlamentul a blocat ancheta împotriva ei în dosarul Belina.

Clotilde Armand a evitat un răspuns privind situaţia candidatei Franţei şi a declarat că încă analizează candidaturile.

„Fiecare delegație analizează în momentul de față nominalizările pentru comisar. Noi am declarat că nu o susținem pe Rovana Plumb în poziția de comisar european.” a transmis Clotilde Armand, pentru B1.ro.

În schimb, Dragoș Pâslaru, reprezentant al PLUS în Parlamentul European, a declarat că delegația va avea o poziție comună care urmează să fie anunțată.

„O greșeală recunoscută în anumite doze poate fi iertată”

Controversele din jurul lui Sylvie Goulard

Foto: Hepta

Propunerea Franţei, sprijinită de grupul Renew Europe, Sylvie Goulard este în centrul unui mare scandal pe o speţă ce seamănă izbitor cu cea în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Mai exact, acuzată că a fost implicată într-o afacere de angajări fictive de asistenți de eurodeputați ai partidului francez Modem.

În Franţa ancheta privind aceleaşi suspiciuni continuă, Goulard fiind audiată chiar marţi, ziua când Ursula von der Leyen a anunţat pentru portofoliul de comisar european pentru piaţa internă.

Ancheta este coordonată de Oficiul Central de Combatere a Corupţiei şi a Infracţiunilor Financiare şi Fiscale din Nanterre, unde au mai fost audiaţi şi foşti asistenţi parlamentari şi mai mulţi eurodeputaţi.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.