„FĂRĂ PENALI în funcții publice”, dar NU și la Bruxelles

Moment delicat pentru europarlamentarii USR – PLUS care sunt în situația de a o sprijini pe Sylvie Goulard, candidata Franței şi membră a grupulor Renew Europe, pentru funcția de comisar european, în condițiile în care aceasta este anchetată într-un dosar al angajărilor fictive, într-o speţă similară cu cea pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea.

Situaţia este mai ingrantă pentru aceştia deoarece au anunţat că vor vota împotriva Rovanei Plumb, unul din motivele invocate este şi faptul că are o mare problemă de integritate prin faptul că Parlamentul a blocat ancheta împotriva ei în dosarul Belina.

Clotilde Armand a evitat un răspuns privind situaţia candidatei Franţei şi a declarat că încă analizează candidaturile.

„Fiecare delegație analizează în momentul de față nominalizările pentru comisar. Noi am declarat că nu o susținem pe Rovana Plumb în poziția de comisar european.” a transmis Clotilde Armand, pentru B1.ro.

În schimb, Dragoș Pâslaru, reprezentant al PLUS în Parlamentul European, a declarat că delegația va avea o poziție comună care urmează să fie anunțată.

„O greșeală recunoscută în anumite doze poate fi iertată”

Controversele din jurul lui Sylvie Goulard

Foto: Hepta

Propunerea Franţei, sprijinită de grupul Renew Europe, Sylvie Goulard este în centrul unui mare scandal pe o speţă ce seamănă izbitor cu cea în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Mai exact, acuzată că a fost implicată într-o afacere de angajări fictive de asistenți de eurodeputați ai partidului francez Modem.

În Franţa ancheta privind aceleaşi suspiciuni continuă, Goulard fiind audiată chiar marţi, ziua când Ursula von der Leyen a anunţat pentru portofoliul de comisar european pentru piaţa internă.

Ancheta este coordonată de Oficiul Central de Combatere a Corupţiei şi a Infracţiunilor Financiare şi Fiscale din Nanterre, unde au mai fost audiaţi şi foşti asistenţi parlamentari şi mai mulţi eurodeputaţi.

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.