ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

FCSB-CFR CLUJ, meciul care poate decide campioana în Liga I

de Mihai Sărmășan

Pe Arena Națională a sosit ora marii confruntări din Liga 1, cea dintre FCSB și CFR Cluj, se întâlnesc primele două clasate, despărțite de doar două puncte. Dacă FCSB se va impune, atunci își va asigura în proporție de 90% titlul, deoarece va mai avea nevoie de 4 puncte în ultimele trei etape. Dacă CFR va câștiga, atunci echipa lui Dan Petrescu va fi la mâna ei, iar dacă va câștiga ultimele trei dispute va deveni campioană. Dacă se termină egal, atunci suspansul se va prelungi, deoarece ambele echipe mai au de jucat cu CS U Craiova.

Meciul va fi arbitrat de Iștvan Kovacs, care a mai condus la centru în acest sezon cinci partide ale celor de la FCSB și trei ale celor de la CFR Cluj. Nu a arbitrat niciun meci între cele două formații în acest campionat.

FCSB are 4 victorii și două egaluri în acest playoff și este echipa cu cea mai bună ofensivă și cea mai bună apărare. FCSB are de partea ei și egalul, Doar două goluri au încasat cei de la FCSB în cele 6 meciuri jucate acasă în 2018, unul cu CFR Cluj și unul cu Viitorul, ambele din faze fixe.

CFR Cluj vine destul de frustrată pe Arena Națională, după ce a ratat șansa de a o egala la puncte pe FCSB. CFR este și ea neînvinsă în playoff, dar a pierdut multe puncte deși a fost echipa care a deschis scorul. În cinci  meciuri din șase, CFR a deschis scorul.

FCSB și CFR Cluj s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, iar toate partidele s-au încheiat cu același scor, 1-1. Scenariul a fost identic, CFR Cluj reușind să deschidă scorul și să fie apoi egalată de FCSB. CFR Cluj are o singură victorie pe terenul celor de la FCSB.

Meciul poate fi urmărit în direct de la ora 20.45 pe posturile de televiziune DIGI Sport 1, Telekom Sport 1 și Look TV.