LIFESTYLE

Feerie albă în Munții Rodnei. În ce condiții se poate vizita Poiana cu Narcise

Feerie albă în Munții Rodnei. Au înflorit narcisele din Poiana de pe Muntele Saca ce pot fi admirate timp de două săptămâni. Anunțul a fost făcut de Administrația Parcului Național Munții Rodnei care precizează că este gata să primească vizitatorii.

Drumul spre Poiana cu Narcise începe din Valea Vinului, de unde pleacă către muntele Saca două poteci pe care le pot urma turiștii: prima urcă spre vest spre Dealul Popii, iar a doua urmărește Valea Secii și apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului. 

,,Turiştilor care vor vizita Poiana cu narcise, le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona şi îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înainte de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să pastreze un comportament civilizat. Plata biletului de vizitare se poate efectua prin SMS la numărul 7473 cu mesajul PARCRODNA1 Valoarea unui SMS fiind de 1 euro + TVA” menționează Administrația Parcului într-un comunicat de presă. 

Poiana cu Narcise este situată la 1600 metri altitudine pe versantul estic al Masivului Saca. Alături de narcise (Narcissus stellaris), în poiana declarată rezervație botanică, mai vegetează: argințică, gențiană și brândușe de primăvară.

Foto: Alex Varga-Facebook, Administrația Parcului Național Munții Rodnei

Este posibil ca imaginea să conţină: iarbă, plantă, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, floare, iarbă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, floare, iarbă, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: floare, plantă, cer, nor, natură şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, copac, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, floare, iarbă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: floare, cer, natură şi în aer liber