Fermierii și comunele din Bistrița-Năsăud au reușit să atragă peste 170 milioane euro prin PNDR 2014 – 2020

Conform raportului prezentat de Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR), județul Bistrița-Năsăud a reușit să atragă peste 170 milioane de euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Aproximativ 72% din aceste fonduri au fost direcționate către primăriile de comună, relatează Agerpres.

Primăriile din acest județ au depus până în prezent 1.296 de cereri de finanțare, dintre care 1.279 au fost contractate. Fondurile europene au fost solicitate în special pentru dezvoltarea infrastructurii rurale de bază (rețea apă-canal, infrastructură rutieră, unități școlare, cămine culturale, drumuri agricole sau forestiere), pentru care a fost atrasă suma de 123,8 milioane de euro.

Sumă importantă oferita tinerilor fermieri și deținătorilor de ferme mici

Și tinerii fermieri au obținut un sprijin important prin PNDR 2014 – 2020. Conform raportului OJFIR, au fost depuse 626 de proiecte pentru măsura aferentă instalării tinerilor fermieri si 404 pentru sprijinirea fermelor mici, iar alocarea totală a fost de 31,3 milioane de euro.

Grupurile de acțiune locală (GAL) din cadrul județului au reușit să atragă aproximativ 13 milioane de euro, bani ce vor fi folosiți pentru implementarea acțiunilor și pentru acoperirea costurilor de funcționare.

28 de beneficiari au reușit să atragă 12,7 milioane de euro.

În ceea ce privește investițiile în domeniul privat, cele de tip agricol au avut 28 de beneficiari, care au obținut 12,7 milioane euro pentru achiziția de utilaje, modernizarea fermelor, înființarea unor ferme pomicole sau a unor unități de procesare a produselor agricole, iar investițiile de tip non-agricol din mediul rural au avut 104 beneficiari, care au atras 11,9 milioane euro pentru activităti turistice, servicii sau activități meșteșugărești.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.