DIN TRANSILVANIA

Festivalul culinar ,,Slană Fest”, în plină desfășurare la Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca găzduiește în acest weekend cea de-a patra ediție a Festivalului culinar ,,Slană Fest”, manifestare menită să promoveze slănina, produs tradițional românesc. În cadrul festivalului și-au făcut loc însă și delicatesele pe bază de slănină, precum: plăcintă cu slană, ecler cu cremă de jumări, praline cu ciocolată și slană sau slana decorată cu foiță de aur. Nu au lipsit nici concursul care au desemnat cea mai bună slană dintre cele aduse de concurenți la festival.

,,Au început să vină din ce în ce mai mulţi concurenţi, astfel că reuşim să promovăm produsele autentice româneşti şi să îi punem în valoare pe producătorii noştri şi pe bucătarii care lucrează mult şi pe partea de creaţie. Aşa că, pe lângă slănina tradiţionala avem şi produse inedite, cum ar fi deserturi pe bază de slănină. Mă refer la ecler cu cremă de jumări şi murături, ecler cu fasole şi kaizer, plăcintă cu slănină, mozzarela şi kaizer sau praline cu ciocolată, chilli şi slănină,  Avem în acest an 18 concurenţi la slănină, ne bucurăm de o astfel de prezenţă” a declarat Radu Zărnescu, preşedintele Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, inițiatorul festivalului, citat de Agerpres.